Ekspresowy w przygotowaniu koktajl bananowy. Z dodatkiem mleka i miodu. Opcjonalnie także z kostkami lodu. W wersji wegańskiej mleko krowie możecie zamienić na mleczko kokosowe, a miód na syrop klonowy.
Wszystkie składniki wystarczy zmiksować w stojącym blenderze kielichowym.
SKŁADNIKI / 2 duże porcje lub 4 małe
- 2 banany
- 2 szklanki mleka
- 2 płaskie łyżki miodu
DODATKOWO: gałka muszkatołowa, kostki lodu
WYKONANIE
- Obrane banany, mleko i miód umieszczamy w kielichu blendera. Dokładnie miksujemy przez około 1 minutę.
- 2 wysokie szklanki lub 4 szklanki o pojemności 200 ml wypełniamy kilkoma kostkami lodu - opcjonalnie. Dolewamy koktajl bananowy i posypujemy świeżo otartą gałką muszkatołową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz