ZIELONA HERBATA Z IMBIREM, POMARAŃCZĄ I MIODEM


Herbata o intensywnym smaku i wyjątkowych właściwościach. Z plasterkami imbiru, pomarańczy, cytryny. Z kardamonem i goździkami oraz różowym pieprzem i rozmarynem. Słodzona miodem i opcjonalnie także sokiem malinowym. Oczyszcza z toksyn i rozgrzewa. Jest idealna na chłodne zimowe wieczory. Niezastąpiona, gdy chcemy przeprowadzić wiosenny detoks. Wzmacnia serce i poprawia odporność. Gorąca równie pyszna jak zimna.
SKŁADNIKI 
  • 250 ml gorącej zaparzonej zielonej herbaty
  • 3 plasterki imbiru
  • 3 ziarenka różowego pieprzu
  • 3  szt. goździków
  • 2 małe plasterki pomarańczy
  • 2 ziarenka kardamonu
  • 1 plaster cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 gałązka rozmarynu
  • opcjonalnie sok malinowy
WYKONANIE
  • Herbatę zaparzamy z plasterkami pomarańczy, imbiru i cytryny. Dodajemy różowy pieprz, kardamon i goździki (można wcześniej powciskać w plasterki pomarańczy). Wciskamy gałązkę rozmarynu. Dosładzamy miodem i ewentualnie także sokiem malinowym. 
  • Podajemy od razu lub przez cały dzień uzupełniamy gorącą wodą lub ponownie zaparzamy herbatę. W razie potrzeby dosładzamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz