Herbata o intensywnym smaku i wyjątkowych właściwościach. Z plasterkami imbiru, pomarańczy, cytryny. Z kardamonem i goździkami oraz różowym pieprzem i rozmarynem. Słodzona miodem i opcjonalnie także sokiem malinowym. Oczyszcza z toksyn i rozgrzewa. Jest idealna na chłodne zimowe wieczory. Niezastąpiona, gdy chcemy przeprowadzić wiosenny detoks. Wzmacnia serce i poprawia odporność. Gorąca równie pyszna jak zimna.
_____________________________
SKŁADNIKI
- 250 ml gorącej zaparzonej zielonej herbaty
- 3 plasterki imbiru
- 3 ziarenka różowego pieprzu
- 3 szt. goździków
- 2 małe plasterki pomarańczy
- 2 ziarenka kardamonu
- 1 plaster cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- 1 gałązka rozmarynu
- opcjonalnie sok malinowy
WYKONANIE
- Zaparzamy zieloną herbatę. Dodajmy gałązkę rozmarynu, plastry pomarańczy, imbiru i cytryny oraz różowy pieprz, kardamon i goździki (można wcześniej powciskać w plasterki pomarańczy). Dosładzamy miodem i ewentualnie także sokiem malinowym.
- Podajemy od razu lub przez cały dzień uzupełniamy gorącą wodą lub ponownie zaparzamy herbatę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz