Małe roladki z pszennej tortilli wypełnionej wędzonym łososiem, posiekanym szczypiorkiem, sałatą i chrzanowym twarożkiem. Są pyszną i ciekawą przekąską typu finger food. Idealnie sprawdzą się na imprezie w gronie przyjaciół lub eleganckim przyjęciu w gronie rodziny.
Kuszą kolorami i małą wielkością. Można je przygotować dzień lub kilka godzin przed przyjściem gości, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki. Przed samym podaniem pokroić i ułożyć na talerzach.
Jeśli nie możecie lub nie chcecie przygotowywać domowych tortilli polecam zastąpić je wytrawnymi naleśnikami np. z tego przepisu .
------------------------------------------------------
Jeśli nie możecie lub nie chcecie przygotowywać domowych tortilli polecam zastąpić je wytrawnymi naleśnikami np. z tego przepisu .
------------------------------------------------------
SKŁADNIKI / 4 porcje
- 4 pszenne tortille np. z tego przepisu
- 200 g wędzonego łososia w plastrach/ pokrojonego na małe kawałki
- 200 g puszystego serka / almette, philadelphia
- 2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- 2 garści ulubionej mieszanki sałat
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
DO PODANIA: pokrojona na cząstki cytryna, jogurt naturalny
WYKONANIE
- Twarożek przekładamy do miseczki i mieszamy z 2 łyżeczkami chrzanu. Powstałą mieszanką smarujemy tortille. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem, układamy kawałki wędzonego łososia i listki sałaty.
- Każdą tortillę zwijamy w rulonik, a następnie ostrym nożem kroimy ukośnie na około 4-5 cm kawałki.
- Układamy na dużym talerzu. Podajemy z cząstkami cytryny i jogurtem naturalnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz